Energie- en laadinfrastructuur

Als je een emissievrij bedrijfswagenpark overweegt en hier mee wilt starten, krijg je te maken met een heel nieuwe manier van tanken: het opladen van voertuigen via laadinfrastructuur. Deze verschuiving brengt op korte termijn een aanzienlijke verandering met zich mee, die tegelijk toekomstbestendig moet zijn. Want het is van essentieel belang dat zowel je wagenpark als je locatie nu én in de toekomst voldoende energie hebben. Alleen laadpalen installeren en netaansluiting uitbreiden is dan niet voldoende. Daarom bieden we een allesomvattende oplossing die met je meegroeit.

Het begint bij de energie

Voordat er überhaupt sprake is van voertuigen of laadpalen, komen onze experts al in actie. Zij voeren een grondige energieanalyse uit. Dat begint met een diepgaande evaluatie van je logistieke en operationele processen waarvoor energie nodig is. Daarnaast onderzoeken we de mogelijkheden tot verduurzaming van verschillende aspecten, zoals je huidige wagenpark, locatieaansluitingen, mogelijke samenwerkingen, energieverbruik, toekomstige wensen en de impact hiervan op de energie- en laadinfrastructuur ter plaatse.

Grondige Energiescan

Voor die analyse gebruiken we een zelfontwikkelde methode, de Energiescan. Deze scan vormt het ideale startpunt om een duidelijk beeld te krijgen van het energieaanbod op jouw locatie. Met behulp van onze Energiescan kunnen we belangrijke vragen beantwoorden, zoals:

  • Welke mogelijkheden zijn er op het gebied van laadinfrastructuur?
  • Wat is de huidige status van de infrastructuur?
  • Welke mogelijke risico's zijn er?
  • Welke ontwikkelingen zijn nodig om aan toekomstige behoeften te voldoen?
  • Hoe haalbaar is de gewenste situatie?

De ideale infrastructuur

Op basis van de Energiescan bieden we onafhankelijk advies op maat met betrekking tot jouw toekomstbestendige energie- en laadinfrastructuur. We begrijpen dat elke situatie uniek is en daarom zorgen we ervoor dat de juiste laadinfrastructuur-oplossingen worden ontwikkeld en geïnstalleerd. Of het nu gaat om slim laden, het gebruik van eigen energiebronnen zoals zonnepanelen, energieopslag of samenwerkingen met lokale ondernemers, wij adviseren je graag over de meest geschikte opties.

Efficiënte oplossingen

We streven ernaar om efficiënt om te gaan met het beschikbare energieaanbod. Het kan voorkomen dat je te maken krijgt met beperkingen in de energiecapaciteit op je locatie. Gelukkig zijn er vaak mogelijkheden om dit probleem op te lossen door zelf efficiëntieslagen te maken. Indien de maximale capaciteit niet voldoende is om het gewenste aantal voertuigen elektrisch op te laden, kijken we samen naar mogelijke oplossingen. Hierbij kun je denken aan slim laden, het gebruik van eigen energiebronnen zoals zonnepanelen, energieopslag of samenwerkingen met lokale ondernemers. Wij adviseren je graag over de meest geschikte opties die passen bij jouw specifieke situatie.

Klaar voor de start

Naast dat we advies geven en de juiste infrastructuur voor je ontwikkelen, zorgen we er ook voor dat daarna alles gereed is om je elektrische wagenpark in gebruik te nemen. Nadat de eerste kilometers zijn gemaakt, kunnen onze specialisten je helpen om de energieoptimalisatie verder te verbeteren. Onze geavanceerde systemen stellen ons in staat om de laadinfrastructuur en het energieverbruik nauwlettend te monitoren, zodat we precies kunnen zien of je optimaal gebruikmaakt van de beschikbare energie en hoe dit verder verbeterd kan worden.

Maak de perfecte overstap

Ons deskundige team staat klaar
om je te helpen bij het realiseren van
je duurzame mobiliteitsdoelen.