Elektrischebedrijfswagens.nl is een initiatief van Bluekens EV. Ons hoofddoel is om een toekomstgerichte oplossing te bieden voor jouw wagenpark, met de focus op voertuigen, energie- en laadinfrastructuur, en fleetmanagement. Op elektrischebedrijfswagens.nl vind je de direct leverbare voorraad voertuigen (en wat er op korte termijn beschikbaar komt). Een allesomvattende aanpak voor een succesvolle overstap naar emissievrije stadslogistiek.

Jouw route naar emissievrij op weg

Bluekens EV heeft opdrachtgevers in verschillende sectoren, zoals bouw, pakketbezorging, service, voedsel en e-commerce. Zij zijn stuk voor stuk enthousiast over onze integrale aanpak. Alle benodigde kennis van emissievrije stadslogistiek komt bij Bluekens EV samen, van energiespecialisme tot technische expertise. Door die insteek profiteren onze opdrachtgevers van een duurzame oplossing voor stadslogistiek, ook op de lange termijn. 
Bluekens EV maakt stadslogistiek veiliger, efficiënter en intelligenter.

Onze weg naar EV-specialisme

Wat nu Bluekens EV is, is een tak van het familiebedrijf Bluekens dat een geschiedenis van maar liefst 200 jaar heeft. Vanaf de jaren ‘50 bouwden we een unieke expertise in automotive op, die uitmondde in specialistische EV-kennis. De tijdlijn ziet er zo uit:

  • In de jaren '50 werd Bluekens officieel dealer van zowel Volvo personenauto's als vrachtwagens, de start van onze expertise in automotive.
  • In 2018 werden we importeur van StreetScooter (nu B-ON), een bekend merk voor elektrische voertuigen.
  • Na ruim twaalf jaar pionieren met elektrische oplossingen, richtten we in 2019 Bluekens EV op als een aparte tak van ons bedrijf. 
  • In 2020 openden we ons eigen Zero Emissie Kenniscentrum in Breda, waar Bluekens EV is gevestigd. Hier hebben we een showroom en trainingsruimte, en kun je ook proefritten maken.


Je bent van harte welkom om een afspraak te maken en langs te komen!